تحولات منطقه

در حالی که چند روز از حادثه خونین کابل گذشته و برخی منابع ادعا می‌کنند داعش این عملیات وحشیانه را انجام داده است برخی اطلاعات نشان می‌دهد که نسبت به دست داشتن داعش در این حادثه کماکان تردید وجود دارد.

تردید نسبت به نقش داعش در کشتار کابل / آیا دولت نقش داشته است؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، در حالی که چند روز از حادثه خونین کابل گذشته و برخی منابع ادعا می‌کنند داعش این عملیات وحشیانه را انجام داده است برخی اطلاعات نشان می‌دهد که نسبت به دست داشتن داعش در این حادثه کماکان تردید وجود دارد.

در ساعات اولیه پس از انفجار و پس از اینکه گروه طالبان دست داشتن در این عملیات را رد و ان را به شدت محکوم کرد، برخی رسانه‌ها در حرکتی کور و با استناد به برخی سایت‌های خبری اعلام کردند که داعش مسئولیت این حادثه دردناک که در ان 80 نفر شهید و صدها تن دیگر زخمی شدند را به عهده گرفته است.

با این حال هنوز نسبت به بازی رسانه‌ای پشت پرده این جریان تردیدهای جدی وجود دارد.

در نخستین گام اولین تردید از سوی اداره امنیت ملی افغانستان در این زمینه ایجاد شد.

ریاست امنیت ملی افغانستان در گزارشی اعلام کرد: مواد انفجاری که روز شنبه در میان تظاهرات‌کنندگان جنبش روشنایی بکار رفته از نوع «آر.دی.ایکس» است.

در این گزارش امنیت ملی افغانستان تصریح کرد: این نوع مواد انفجاری که در تظاهرات مذکور استفاده شده تنها در اختیار دولت‌ها قرار دارد.

در اینجا این سوال پیش می‌آید که اگر این چنین است یا داعشی وجو نداشته که از این مواد منفجره استفاده کند یا داعشی که از آن نام برده می‌شود با کمک دولت‌ها توانسته دست به انجام چنین جنایتی بزند.

گام دوم را سازمانهای بین‌المللی فعال در افغانستان برداشتند.

آنها نیز می‌گویند در حالی که برخی رسانه‌ها اعلام کرده اند که مقصر این حادثه گروه تروریستی داعش است اما مشاهدات اولیه این را نشان نمی‌دهد و باید در مورد عوامل اصلی ان بررسی جدی صورت گیرد.

در همین حال گام سوم را در ابراز تردید امرالله صالح رئیس سابق امنیت ملی افغانستان برداشت.

وی با حضور در یک برنامه تلویزیونی اعلام داشت: داعش در افغانستان وجود ندارد، داعشی که در افغانستان اعلام حضور کرده جعلی است و ربطی به داعش ندارد.

صالح ادامه داد: یک تعدادی می‌خواهند ذهنیت‌سازی کنند که داعش در افغانستان وجود دارد. این یک جنگ تبلیغاتی خارجی است که می‌خواهد ذهنیت مردم را برای ورود داعش آماده کند.

رئیس سابق اداره امنیت ملی افغانستان در پایان اظهار داشت: غفلت اساسی را رهبران سیاسی داشته اند، دولت باید به سخنان جنبش روشنایی توجه نشان می‌داد تا شاهد چنین فاجعه‌ای نمی‌بودیم.

این در حالی است که در فضای مجازی نیز مردم افغانستان به هیچ عنوان تاکنون نپذیرفته‌اند که داعش در کابل حضور داشته و مسبب این فاجعه بوده است.

نکته مهم در اینجاست که عدم دست داشتن داعش در این فاجعه به معنای تطهیر جنایات این گروه تروریستی نیست بلکه به معنای ان است که عده‌ای با انداختن بار مسئولیت ان بر عهده این گروه تروریستی دو هدف عمده را در افغانستان دنبال می‌کنند که این موضوع برای افغانستان و منطقه خطرناک است:

1- نکته اول اینکه با این کار بار مسئولیت از دوش تأمین‌کنندگان امنیت مردم افغانستان یعنی دولت این کشور و نیروهای خارجی که به بهانه امنیت وارد این کشور شده‌اند برداشته شده و با خیال واهی داعش دیگر پاسخگویی وجود نخواهد داشت.

2- نکته دوم باز کردن پای داعش جعلی به کشوری است که سالها طعم تلخ جنگ را چشیده وو دیگر توان و تاب جنگ را ندارد اما سیاست‌بازان که جان مردم برای انها اهمیت ندارد با اوردن نام داعش در کنار جنایت روز شبنه کابل در واقع به حضور جعلی این گروه تروریستی در خاک افغانستان رمیت می‌بخشند و این آغاز بازی بزرگ در منطقه بعد از شکست در کشورهای عربی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.